Napjainkban a legnagyobb nem tárgyi érték a figyelem. Mindnyájan figyelmet szeretnénk kapni. Én is ezt kérem tőled, de ígérem, értékes gondolatokat kapsz tőlem. Alább olvashatod 20 részből álló cikksorozatomat, ahol az öltözködés mellett a fő hangsúly az emberi kapcsolatokon van. Remélem, a cikkek végigolvasása után Te is úgy érzed majd, több lettél és jobban eligazodsz a divat, az öltözködés és az emberi kapcsolatok területén.

Szeretném, ha ez egy párbeszéddél, fórummá alakulna, ahol mi nők gondolatokat cserélhetnénk, és reményeim szerint kialakulna egy Elizabeth Nardo Club, ahol rendszeresen találkozhatnánk személyesen is, és beszélhetnénk mindarról, ami minket, nőket foglalkoztat.

Szólj hozzá, várom gondolataidat!

Az élet csodájaként emlegetik, s valóban az. Attól a pillanattól kezdve, hogy egy új élet megfogan, minden egyes szó és cselekedet befolyásolja a fejlődő magzat személyiségét. A születendő gyermek egy fehér lap, s a mi felelősségünk, hogy mit írunk rá.
Anyaként óriási feladat hárul ránk. Ha kislányunk születik, az első pillanattól kezdve nőként bánunk vele, nőnek neveljük. Rózsaszínbe, fodorba öltöztetjük és türelemre, szerénységre tanítjuk. A gyermek számára a szülei a minták későbbi életéhez, emberi kapcsolataihoz. Tőlünk tanulja el az együttműködés, a tolerancia, a szeretet kifejezésének lehetséges módjait. Amikor például azt látja, hogy édesapja tisztelettel és szeretettel bánik édesanyjával, számára evidencia lesz, hogy felnőttként majd egy hasonló szeretet-kapcsolatban találja meg a boldogságot. Szüleitől tanulja meg a konfliktuskezelés technikáit, a megbocsátást, de itt lát példát először az együttműködni tudásra és az érdekegyeztetésre is. Ha belegondolunk, hogy ezeknek a dolgoknak a tudása elengedhetetlen a boldog élet eléréséhez, rá kell jönnünk, hogy nincs ennél semmi fontosabb. Hiszen melyik szülő ne szeretné, hogy a gyermeke boldog ember legyen?
A kislányok rendszerint szeretnek szoknyába, díszes ruhába öltözni. Hagyjuk, hogy kiéljék ősi ösztöneiket, mert ez későbbi életük során nagyban befolyásolja majd ízlés és érzelemvilágukat. Szintén nagyon hasznos lehet, ha a lánygyermek már egészen fiatalon megismer minél több női karaktert. Először természetesen családon belül találkozik az édesanyját megtestesítő fiatal nő képével, és vele párhuzamosan az anya viselkedés mintájával. A kislányok szeretnek babázni, főzőcskézni, mellyel ösztönösen utánozzák édesanyjukat. A természet már ekkor elkezdi felkészíteni őket nőiségük totális megélésének, az anyaságnak a megélésére. A nagymama és az idősebb nőrokonok személyében érettebb, tapasztaltabb és bölcsebb nőképet ismer meg. A különböző életkorú nőrokonok mind-mind más női mintát adnak számára, s amikor felnő teljes képe lesz a női lét színességéről és teljességéről.
Lássuk el őket életkoruknak megfelelő feladattal akár a konyhában, vagy a házimunka bármely területén. Ne nyomjuk el bennük a természetes tanulási és érdeklődési késztetést, mert később azt vesszük majd észre, hogy már nincs kedvük semmihez.
Engedjük őket, hogy segíthessenek és biztassuk, erősítsük meg őket cselekedetük helyességében! A gyerekek imádnak alkotni, létrehozni valamit. Ne fosszuk meg őket ettől az örömtől! A kislánynak legyen kis kosárkája a bevásárlásokhoz, kis sodrófája a tésztagyúráshoz. Ahhoz, hogy felnőtt életében majd minden kétséget kizáróan tisztában legyen a női nem kihívásaival és szépségeivel, hagyjuk kibontakozni benne a nőiség ősi ösztönét!
Mivel mindennek hátterében egy kiegyensúlyozott párkapcsolat áll, a következő részben ezzel foglalkozunk!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://elizabethnardo.blog.hu/api/trackback/id/tr831800397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása