Napjainkban a legnagyobb nem tárgyi érték a figyelem. Mindnyájan figyelmet szeretnénk kapni. Én is ezt kérem tőled, de ígérem, értékes gondolatokat kapsz tőlem. Alább olvashatod 20 részből álló cikksorozatomat, ahol az öltözködés mellett a fő hangsúly az emberi kapcsolatokon van. Remélem, a cikkek végigolvasása után Te is úgy érzed majd, több lettél és jobban eligazodsz a divat, az öltözködés és az emberi kapcsolatok területén.

Szeretném, ha ez egy párbeszéddél, fórummá alakulna, ahol mi nők gondolatokat cserélhetnénk, és reményeim szerint kialakulna egy Elizabeth Nardo Club, ahol rendszeresen találkozhatnánk személyesen is, és beszélhetnénk mindarról, ami minket, nőket foglalkoztat.

Szólj hozzá, várom gondolataidat!

4. RÉSZ. Mindennapi elegancia

2010.03.01. 18:19

Miután már mindenki tudja, hogy ruha tekintetében mi előnyös a számára, térjünk át a rohanó hétköznapokra. Azokra a napokra, amikor a családot útra kell indítani, uzsonnát, ebédet csomagolni, tiszta ruhát előkészíteni és mellesleg időre odaérni, ahova kell.
Mégis próbáljuk azonban időt szánni magunkra, hiszen nagyon fontos, hogy a napunk jól induljon.
Természetesen hangulatfüggő, hogy az adott napon, milyen ruhát veszünk magunkra, s ezt csak mi dönthetjük el.
Arra biztatok mindenkit, hogy bármilyen munkakörben is dolgozik, törekedjen az elegáns, nőies megjelenésre. Egészen más hangulatban telnek a dolgos hétköznapok, ha egy kicsit odafigyelünk magunkra e tekintetben is. Nagyon fontos tudni, hogy a színek hangulatokat, érzéseket árasztanak és váltanak ki környezetükből. A most oly divatos és kellemes pasztell színek mellett, csodaszép árnyakatokat ölthetünk magunkra ízlésvilágunknak és stílusunknak megfelelően. Reneszánszukat élik az élénk nyári színek, melyek megfelelően megválasztott - színben és stílusban - illő kiegészítőkkel remek kompozíciót adnak.
Igyekezzünk úgy összeállítani öltözetünket, hogy egy-, legfeljebb két mintánál több ne legyen rajtunk egyszerre. Egy mintás szoknyához például remek párosítás lehet egy-, a minta színének megfelelő egyszínű felsőrész. Érdemes arra is odafigyelni, hogy a kiegészítők is harmonizáljanak egymással. A táska, a cipő és az öv színe például jó, ha összhangban van, csakúgy mint télen a sapka és a sál. Ez nem azt jelenti természetesen, hogy azonos színűnek kell lenniük, de stílusában és színében mindenképpen egymáshoz illőt válasszunk! Ügyeljünk arra is, hogy a felsőrész nyakkivágása és a feltett nyaklánc íve azonos legyen. Így érvényesül igazán a dekoltázs.
Bár hölgyek révén igen kritikusak vagyunk önmagunkkal szemben, azt is pontosan tudjuk, hogy mely testrészünk az, amelyre büszkék lehetünk. Hangsúlyozzuk ezt bátran, legyen szó egy kecsek nyakról, teltebb dekoltázsról, formás csípőről vagy lábakról. Egy mutatós nyaklánccal, vagy brossal például minden tekintetet irányíthatunk. Ugyanez érvényes az övekre, és a lábbelikre is. Igenis legyünk büszkék arra, amink van! Próbáljunk ki minél több színt és fazont! Hihetetlen változásokat idézhet elő egy új szín, melyben arcunk és bőrünk eddig nem látott árnyalatában ragyog.
Érdemes tenni egy próbát. Válasszunk a korábbiaktól eltérő fazonú ruhát, egy magasabb sarkú cipőt, egy új árnyalatú rúzst. Legyünk büszkék arra, hogy nők vagyunk és adjunk lehetőséget a mellettünk élők számára is, hogy nőként tekinthessenek ránk!
Várjunk türelemmel, amely előbb vagy utóbb, de biztosan rózsát terem.
Következő heti összeállításunkban az alkalmi öltözetekkel foglalkozunk.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://elizabethnardo.blog.hu/api/trackback/id/tr121800446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása