Napjainkban a legnagyobb nem tárgyi érték a figyelem. Mindnyájan figyelmet szeretnénk kapni. Én is ezt kérem tőled, de ígérem, értékes gondolatokat kapsz tőlem. Alább olvashatod 20 részből álló cikksorozatomat, ahol az öltözködés mellett a fő hangsúly az emberi kapcsolatokon van. Remélem, a cikkek végigolvasása után Te is úgy érzed majd, több lettél és jobban eligazodsz a divat, az öltözködés és az emberi kapcsolatok területén.

Szeretném, ha ez egy párbeszéddél, fórummá alakulna, ahol mi nők gondolatokat cserélhetnénk, és reményeim szerint kialakulna egy Elizabeth Nardo Club, ahol rendszeresen találkozhatnánk személyesen is, és beszélhetnénk mindarról, ami minket, nőket foglalkoztat.

Szólj hozzá, várom gondolataidat!

Cikksorozatunk talán legizgalmasabb, s egyben legfontosabb fejezetéhez érkeztünk. Az eredményes kommunikáció minden emberi kapcsolat alapköve. Párkapcsolatok múlhatnak rajta, hogy a felek mennyire tudják megosztani a másikkal problémáikat, elvárásaikat.
Gyakran tapasztalom, hogy a kapcsolat elején, az affinitás tetőfokán mindkét fél a legjobbat igyekszik kihozni magából. Sokat beszélgetnek, odafigyelnek egymásra, szeretnének örömet szerezni a másiknak. Megtesznek olyan dolgokat is, amelyeket a későbbiekben talán már kevésbé.
Nagyon fontosnak tartom, hogy a kapcsolat kezdetekor kerüljön szóba, hogy ki mit vár a másiktól. Ne szégyelljük elmondani elvárásainkat, akár le is írhatjuk őket. Beszélgessünk a jövőről alkotott elképzelésekről, arról, hogy kinek mire van szüksége. Az elvárásokat pedig a kezdetektől következetesen tartsuk és tartassuk is be. Talán egy kissé diplomatikusnak hat, de meggyőződésem, hogy egy kapcsolatban csak azok a dolgok maradnak meg hosszútávon, amelyekre az elejétől odafigyelünk.
Ügyeljünk rá, hogy csak olyan dolgokat tegyünk meg, amelyeket jószívvel teszünk, és amelyeket a későbbiekben is képesek vagyunk folytatni.
Legyünk őszinték partnerünkhöz, mert minden eltitkolt dologgal távolabb kerülünk egymástól. Mondjuk el, ha valami örömet okoz számunkra és azt is ha nem. Tartsuk szem előtt az ősi szabályt, miszerint csak olyan dolgot tegyünk meg a társunkkal, amely nekünk is jól esne. Legyünk tapintatosak! Kérdezzünk és várjunk türelemmel, amíg a férfi magától elmondja a vele történteket. Ne erőltessük a beszélgetést, helyette próbáljunk olyan légkört teremteni, ahol a másik szívesen megnyílik. A férfi lelki alkatánál fogva introvertáltabb (befelé fordulóbb), és sokan közülük nem tartják elég férfiasnak, ha problémáikról beszélnek. Biztassuk őket, hogy vágyaik, elképzeléseik és problémáik kimondásával kerülnek igazán közel hozzánk.
Egy jó kapcsolatban az elvárások kimondásával, össze lehet csiszolni az elképzeléseket. Ha tudjuk, hogy mit vár tőlünk a társunk és mi mit várunk el tőle, akkor tudunk közös pontokat keresni a közös jövő felépítéséhez.
Sokszor a téves információk nehezítik meg a párkapcsolatokat. Néhány hónapja egy fiatal pár járt nálunk az üzletben. Elmesélték, hogy hét éve együtt élnek, s mindketten úgy érezték, hogy a házasságkötés nem fontos a számukra. A fiatal nő áldott állapotba került, s ekkor a szülők kérésére megesküdtek. Elmondásuk szerint a család és a barátok jelenlétében hivatalosan kimondott eskü és az ünnep korábban ismeretlen dimenziókba emelte kettejük kapcsolatát. Amiről nem beszéltek, s azt hitték, hogy nem fontos most mégis azzá vált. A korábban ki nem mondott elvárások – hogy státusuk legyen a kapcsolatban – megvalósulásával érzékelhetővé vált számukra a kapcsolaton belüli kommunikáció fontossága. 

A bejegyzés trackback címe:

https://elizabethnardo.blog.hu/api/trackback/id/tr941800376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása