Napjainkban a legnagyobb nem tárgyi érték a figyelem. Mindnyájan figyelmet szeretnénk kapni. Én is ezt kérem tőled, de ígérem, értékes gondolatokat kapsz tőlem. Alább olvashatod 20 részből álló cikksorozatomat, ahol az öltözködés mellett a fő hangsúly az emberi kapcsolatokon van. Remélem, a cikkek végigolvasása után Te is úgy érzed majd, több lettél és jobban eligazodsz a divat, az öltözködés és az emberi kapcsolatok területén.

Szeretném, ha ez egy párbeszéddél, fórummá alakulna, ahol mi nők gondolatokat cserélhetnénk, és reményeim szerint kialakulna egy Elizabeth Nardo Club, ahol rendszeresen találkozhatnánk személyesen is, és beszélhetnénk mindarról, ami minket, nőket foglalkoztat.

Szólj hozzá, várom gondolataidat!

18. RÉSZ: Mire vágyik a nő?

2010.03.01. 18:05

Rengeteg gondolat kavarog bennem, jószerivel könyvet lehetne írni arról, hogy mi az ami egy nőt igazán boldoggá tesz. A kulcsszó: érzelmi biztonság.
Mi nők érzékenyebbek vagyunk, mint a férfiak. Érzékenységünkből adódóan pedig állandó megerősítést, bizonyítást várunk életünk párjától, hogy még mindig ugyanúgy rajong értünk, mint kapcsolatunk elején. Biztonságra vágyunk. Arra, hogy tudjuk, a férfi számára csak mi létezünk, és fontosak vagyunk neki, szüksége van ránk.
Egy dolgot azonban tudnunk kell. Amikor megszületünk, szüleink feltétel nélküli szeretettel vesznek körül minket, s ez a vér szerinti kapcsolat egész életen át megmarad. Tenni persze ezért is kell, de természeténél fogva nem hasonlítható egymáshoz a szülő-gyerek, férfi-nő kapcsolat.
Utóbbi teremtett kapcsolat két ember között. S mint minden teremtményt, gondozni és ápolni kell. Minden nap építeni kell, éreztetni a másikkal, hogy ugyanolyan fontos számunkra, mint korábban. A nő számára ezek apró figyelmességek, nüansznyi jelek formájában nyilvánulhatnak meg. Egy bók, egy elismerés megújult energiával képes feltölteni a szebbik nemet. Éreztessük a másikkal, hogy figyelünk rá, hogy érdekel minket, mi történik vele. Néhány hete egy fiatal férfi járt a divatházban. Öltönypróba közben hívta fel telefonon a menyasszonya. A férfi mérhetetlen szeretettel és gyengédséggel beszélt kedvesével, biztosítva őt szeretetéről. A beszélgetés rövid, de eredményes volt. Mindkét fél újra megerősítést nyert. A férfi nem volt zavarban, nem érezte magát gyengének attól, hogy kimondja az érzéseit.
Szeretjük érezni, hogy nők vagyunk. Hogy előreengednek az ajtón, hogy gentlemanként bánnak velünk, tisztelnek minket.
Mindezért cserébe maradjunk azok a nők, akibe beleszeretett a férfi. Legyünk nőiesek, ugyanakkor érdekesek. Tudjunk megújulni a férfi számára, mert ez izgalomban tartja a kapcsolatot. Engedjük szabadjára fantáziánkat, merjünk játszani.
Törekedjünk rá, hogy minden nap valami apró figyelmességgel kifejezzük érzéseinket. Barátnőm férje a minap tankolni ment. Hazatérve, egy apró szív alakú csokoládét hozott feleségének a benzinkútról. Hát ez az, amire vágyunk.
Ne feledjük, hogy ahhoz, hogy elvárásaink megvalósuljanak a kapcsolatban, lehet hogy nekünk kell megtennünk az első lépést. Legyünk nyitottak a férfi felé. Ha például életünk párjának a horgászat a kedvenc időtöltése, lepjük meg egy horgász újsággal. Ha igényt tart rá, vegyünk részt vele a horgászaton, de akkor se sértődjünk meg, ha egyedül szeretne kikapcsolódni. Szervezzünk közös programokat, de néha egy külön töltött alkalom is igen jól jöhet. Adjuk finoman a másik tudtára, hogy mire vágyunk. Hogy hogyan kommunikáljunk eredményesen, a következő héten megtudhatják.
Legyünk kitartóak és türelmesek, mert ez az út vezet vágyaink teljesüléséhez.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://elizabethnardo.blog.hu/api/trackback/id/tr71800380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.